понеделник, 26 октомври 2009 г.
Риба
Протеинът от рибата е също с необикновено високо качество, тъй като съдържа всичките девет есенциални аминокиселини в почти оптимални количества. С това тя превъзхожда повечето от другите протеинни източници, включително и тези от животински произход като телешкото! Въпреки че на качеството на протеина често се отдава прекалено голямо значение, от практична гледна точка той е много удачен при билдери на диета. Вегетарианци, които ядат риба, могат да разчитат с нея рязко да подобрят качеството на протеина в храната си. Тъй като въглехидратите „икономисват" протеина, можете да смесите рибата с висококачествен въглехидратен източник като напр. кафяв ориз или картофи с пресен лук и обезмаслена извара - така ползата от протеина ще е още по-голяма.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар