неделя, 4 януари 2009 г.

Най-добър протеин

Кой е най-добрия протеин. В тази статия няма да изпадам в сравнение между видовете протеин суроватъчен, казеин, лактоалбумини т.н. Няма да правя това сравнение поради две причини първо не съм толкова компетентен и после смятам че стига да може те да си го позволите всеки протеин си има мястото в спортното хранене.
Ако някой го интересесуват видовете протеин и тяхното приложение нека прочете това: Протеин. Кой е най-добър?
Аз ще разгледам как избрах моя най-добър суроватъчен протеин. Спрях се на суроватката поради най-често и приложение и най-удачния и избор за употреба преди и след тренировка. Когато говорим за най-добър протеин трябва да отбележа че всеки си има собствени критерии и аз съвсем не искам да налагам мнението че моя избор е най-правилен. Както сте забелязали фирмите които предлагат протеин са страшно много и всяка от тях предлага по няколко лейбъла, което прави избора още по-труден. За това реших да се водя при избора си от основното определение на протеина - „Храна за спортисти”И така какво според мен е най-важното за една храна.1. Качеството 2. Количеството3. Цена. Всеки които е пазарувал в магазин за хранителни стоки разбира за какво говоря. Никой от изброените критерии не е по-маловажен. Качеството е много важно, но ако цената е баснословна то няма да може да си осигурите необходимоти количество. А пък една пържолка колкото и да е добре направена ако е 50 грама едвали ще успее да ви нахрани и това, че е била много вкусна съвсем няма да ви направи по-малко гладни. Същото е с протеина колкото и да е добър ако не може да си осигурите абсолютния минимум от 1 гр. на килограм телесно тегло не може да очаквате никакви резултати.Качеството пък е важно защото пък колкото и да евтин протеин и колкото и килограма да изпиете от него ако той е ментак резултати няма да има, знаем за някой фирми които използват сухо мляко вместо протеин. Е като видите сухото мляко колко протеин съдържа, колко мазнини и лактоза ще разберете, че нищо добро не чака вашата мускулатура при употребата на големи количества от този евтин заместител.
Та как избрах моя най-добър протеин. Както казах протеините са страшно много и ми се стори невъзможно да опитам всички та да намеря кой е най-добър за мен. Реших да потърся отговора в любимия си сайт за фитнес и в неговия фитнес форум. Много интересно се оказа че страшно много потребители изказваха положителни мнения за продуктите на българска фирма. Става въпрос за Explode. Малко се изненадах нали всички разправят че българските добавки не били качествени пък изведнъж за тази фирма говореха само хубави работи. Реших че над три хиляди човека не могат да бъркат. Проверих по-сериозно, говорих с много от потребителите които са го ползвали, оказа че субстанцията е немска и имено на това се дължи успеха на този протеин. Фирмата проосто не си прави гавра с клиентите и слага само протеинче без примеси. Та поръчах си моя протеин първо половин кило да не се прецакам все пак. Сега вече си взимам на разфасовки от 5 килограма че ми излиза по-изгодно. И съм 100% убеден че съм намерил протеина при който съотношението цена качество е най-добро за българския пазар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар