петък, 23 октомври 2009 г.

Ризото с кафяв ориз и зеленчуци

4 - 6 порции

1 чаша (200 мл.) кафяв ориз
300 гр. замразен зеленчуков микс (по избор)
2 с.л. зехтин
1 щипка куркума
1 щипка черен пипер
сол на вкус

Ориза се измива и накисва със студена вода за няколко часа. Сварява се на бавен огън с 600 мл. вода до пълно поемане на течноста. В дълбок тиган (най-добре уок) се слага зегтина и се загрява. Добавя се зеленчуковия микс, без да се размразява и се задушава 5 - 6 минути. След това се слага и сварения ориз, куркумата и черния пипер, посолява се и се задушава оше 3 - 4 минути, при непрекъснато разбъркване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар